Treinrit twee: van Hanoi naar Beijing

Het doel: met de trein van Ho Chi Minh naar Portugal. In het onderstaande filmpje zie je mijn treinrit van Hanoi (Vietnam) naar Beijing, en dat was best wel geinig.

Lief kusje!

4 gedachten over “Treinrit twee: van Hanoi naar Beijing”

 1. He Mike,
  Niet verkeerd zo’n gespreid bedje in de trein!! Even wat anders dan reizen in NL !
  Leuk om een stukje met je gereisd te hebben. Xx Sabine

 2. Hi Mike leuk te lezen hoe het met je avontuurlijke trein reis gaat maar mag ik je even op iets attanderen : Peking heet sinds 1979 Beijing en hoewel het sinds het bestaan van die stad al heel veel verschillende namen heeft gehad in veel talen en dialecten is het nu echt Beijing behalve als je het over die eend hebt . Heb wel gemerkt dat toen ik een maand of 2 geleden in Nederland was die “nieuwe” naam nog niet doorgedrongen was bij veel Nederlanders dus misschien kan jij met je blog daar nog wat les in geven door wel de juiste naam te gebruiken . Doei

  1. Ha Marjan,
   Ik houd niet van verandering, maakt me draaierig. Dus ik blijf gewoon Peking zeggen – ook in Peking zelf en ze begrepen het. Desondanks leuk een oplettende lezer te hebben, zouden anderen een voorbeeld aan kunnen nemen. Dikke kus en tot de volgende keer. Xm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.